По внесен от Окръжна прокуратура – София обвинителен акт  спрямо

...
По внесен от Окръжна прокуратура – София обвинителен акт  спрямо
Коментари Харесай

Окончателно: Шест години затвор за катастрофа със загинало 3-годишно дете в Ботевград

По импортиран от Окръжна прокуратура – София обвинителен акт  спрямо 26-годишния Г.Г. Върховният касационен съд напълно удостовери неоправдателната присъда на първоинстанционния съд за осъществено закононарушение по превоза със починало дете пешеходец.
Г.Г. е бил предаден на съд за закононарушение за нарушение на разпоредбите за придвижване по пътищата при ръководство на моторно транспортно средство, като е  причинил гибелта на детето след приложимост на наркотично вещество, а след действието е избягал от местопроизшествието. 
Около 21,30 ч. на 18.05.2018 година Г.Г. внезапно спрял управлявания от него лек автомобил, м. „ Фолксваген “, пред хранителен магазин, намиращ се на ул. „ Зелинград “ в гр. Ботевград.
По същото време от комерсиалния обект излизал К.С. с малолетните си дъщери. Мъжът направил забележка на лидера за скоростта, с която карал. Обърнал му внимание, че мястото е оживено и има доста деца, които играят, в това число и на улицата.
Г.Г. се ядосал, излязъл от автомобила и се насочил против К.С. Децата се уплашили от зародилия спор сред лидера и татко им и се отместили. Една от дъщерите му - 3-годишната К.С., застанала директно пред автомобила.
Конфликтът сред двамата мъже ескалирал. В един миг Г.Г. се качил в автомобила си. Присъстващ на място очевидец се опитал да го спре, с цел да не потегля, заради намиращото се пред колата му момиче. Водачът обаче не го възприел и привел транспортното средство в придвижване.
Последвал удар с 3-годишното дете, което паднало на земята. Водачът минал с автомобила през тялото му. Пострадалата неотложно била откарана в поделение за незабавна здравна помощ, където била установена гибелта й. 
Междувременно причинителят на незаконното действие избягал от местопроизшествието, като не спрял ръководеното от него МПС и траял шофирането. Отишъл при майка си, която го посъветвала да не се укрива. Придружаван от родственици, той се явил в Районно ръководство на Министерство на вътрешните работи в столицата. На служителите на реда Г.Г. разказал за присъединяване си в ПТП и напускането на местопроизшествието.
Назначената по делото сложна съдебно-медицинска и химическа експертиза потвърди съществуване на наркотичното вещество тетрахидроканабинол в кръвта на лидера по време на осъществяване на действието.
Г.Г. е бил приет за отговорен от Софийския областен съд. Той е наказан на 6 години „ отнемане от независимост “ при „ общ “ режим за изтърпяване, както и на „ отнемане от право да ръководи МПС “ за период от 6 години. Присъдата на първата правосъдна инстанция е доказана напълно от Софийския апелативен съд и от Върховния касационен съд.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР